Manitra

Het product

Etherische ylang-⁠ylangolie

Tena mahasoa ny Ylang Ylang

"Ylang-⁠ylang is een ware weldaad" — Malagassisch spreekwoord

Een zeldzame, hoogwaardige grondstof die al meer dan een eeuw in de fijne parfumerie wordt gebruikt en nu ook gewild is in natuurlijke cosmetica en aromatherapie.

Toevoegen aan mijn aanvraag

Stel uw aanvraag samen als een winkelmandje: meerdere producten, één offerteaanvraag.

Zes kwaliteiten: vijf destillatiefracties en de complete olie.

Prijs op aanvraag

Douanecode (): 3301.29

Gratis offerte, vrijblijvend, antwoord binnen 48 uur

Importeren uit Madagaskar: rechten, documenten, Incoterms

Documenten (, , , allergenen, technische fiche): op aanvraag

Documenten aanvragen
Ylang-ylangbloemen aan de tak, klaar voor destillatie
Botanische naamCananga odorata (Lam.) Hook. f. et Thomson forma genuina
FamilieAnnonaceae
HerkomstNosy Be, Madagaskar
ExtractiemethodeStoomdestillatie van verse bloemen
UiterlijkVloeibaar
KleurLichtgeel tot donkergeel
GeurKarakteristiek, bloemig en jasmijnachtig

Het proces

Van oogst tot verzending

01

Oogst

Met de hand geplukt, bloem voor bloem. Een bloem wordt pas geplukt wanneer het hart rood kleurt — teken van volledige rijpheid en een bepalend criterium voor de kwaliteit van de verkregen olie.

02

Destillatie

Stoomdestillatie in een distilleerketel, gedurende 10 tot 20 uur. Het destillaat wordt opgevangen in vijf opeenvolgende fracties, die tijdens de destillatie op basis van hun dichtheid worden gescheiden.

03

Controle

Elke partij wordt ter plaatse gecontroleerd (dichtheid, refractometrie) en vervolgens bemonsterd voor een volledige laboratoriumanalyse bij aankomst.

04

Verzending

Verpakking en verzending vanuit Madagaskar, met de exportdocumenten van elke partij, en vervolgens rechtstreekse levering aan onze zakelijke klanten.

Vullen van de distilleerketels
Houtgestookte verwarming van de distilleerketel
Opvangen van het distillaat

Zes kwaliteiten

Een fractie voor elke toepassing

Stoomdestillatie levert niet één enkele olie op: het destillaat wordt opgevangen in vijf opeenvolgende , die volgens de norm ISO 3063 worden ingedeeld op basis van dichtheid, brekingsindex en chromatografisch profiel. De complete olie bevat de hele destillatie, zonder fractionering.

Extra S
Luxeparfumerie
Extra
Fijne parfumerie
Eerste (I)
Parfumerie, cosmetica
Tweede (II)
Cosmetica, aromatherapie
Derde (III)
Zeepmakerij, algemeen gebruik
Compleet
Volledige olie, niet gefractioneerd

Indeling volgens ISO 3063:2004 — Etherische ylang-⁠ylangolie (Cananga odorata forma genuina).

Erkende toepassingen

De voordelen van ylang-⁠ylang

Ylang-⁠ylangolie wordt al generaties lang gebruikt op Madagaskar en in de hele Indische Oceaan en wordt gewaardeerd om verschillende gevestigde traditionele en cosmetische toepassingen. Deze informatie is uitsluitend bedoeld als algemene informatie en vormt geen therapeutische claim.

Bloemige basisnoot

Een warme, ronde, bloemige noot die sinds het begin van de 20e eeuw veel als fixatief in de parfumerie wordt gebruikt.

Huid- en haarverzorging

Traditioneel verwerkt in verzorgende oliën en haarcosmetica vanwege de textuur en de geur.

Geurverspreiding en welzijn

Veel gebruikt voor geurverspreiding en massage, verdund in een draagolie, als onderdeel van een ontspanningsritueel.

Traditioneel Malagassisch gebruik

Ylang-⁠ylangbloemen worden op Madagaskar al generaties lang gebruikt, met name om linnengoed en kokosolie te parfumeren.

Cosmeticaregelgeving

Aangifteplichtige allergenen

Voor elk cosmetisch gebruik verplicht de Europese regelgeving de vermelding van de allergenen die in het eindproduct aanwezig zijn. Ylang-⁠ylangolie bevat er van nature meerdere, die voor elke partij in ons analyserapport worden gekwantificeerd.